Cuadrado voltooit controversiële overstap binnen Italië

Reacties

Juan Cuadrado is speler van Internazionale. De 35-jarige Colombiaan tekent in het Giuseppe Meazza voor één seizoen en komt transfervrij over van Juventus: van zwart-wit naar zwart-blauw dus.

Cuadrado voltooit controversiële overstap binnen Italië
© Pro Shots

De transfer is controversieel: Inter en Juventus liggen elkaar niet al te best, zoals ook bleek uit de reacties van een groep Juventus-aanhangers op het bericht dat Romelu Lukaku wellicht de tegenovergestelde richting van Cuadrado gaat bewandelen. Ook de aanhangers van de Nerazzurri zijn niet allemaal te spreken over hun nieuwste aanwinst: een groep ultra's vroeg zelfs al een speciale meeting met Cuadrado aan om hem de kernwaarden van hun club bij te brengen.

Of dat gesprek er komt is afwachten, maar de krabbel is gezet. Cuadrado kwam in 2009 vanuit zijn thuisland naar Europa en ging er nooit meer weg. Via Udinese, Lecce en Fiorentina kwam hij begin 2015 bij Chelsea terecht. In Londen kende Cuadrado weinig succes, waarna acht jaar Juventus volgde en nu dus Inter. Op zijn cv prijken één titel in de Premier League, viif in de Serie A en twee bronzen medailles met Colombia op de Copa América. In Milaan wordt Cuadrado als rechtsback een concurrent van Denzel Dumfries.

Spelersprofiel

J. Cuadrado


Geboortedatum:
26 mei 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Necoclí
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Cuadrado
Meer over J. Cuadrado
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.