CSKA Moskou na gelijkspel voor elfde keer kampioen

Het thuisduel met Kuban Krasnodar leverde slechts een gelijkspel op (0-0), maar dat was voor CSKA voldoende om zich voor de elfde keer in zijn historie tot kampioen te kronen.

CSKA Moskou na gelijkspel voor elfde keer kampioen

Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Leonid Slutsky 64 punten uit 29 wedstrijden. Nummer twee Zenit Sint-Petersburg kan nog op gelijke hoogte komen, maar aangezien in de Russische Premjer Liga bij een gelijke stand het aantal overwinningen de doorslag geeft, is CSKA kampioen. De Moskovieten wonnen namelijk twintig keer, terwijl Zenit op zeventien zeges staat.

CSKA Moskou heeft liefst vier spelers in zijn selectie met een verleden in de Eredivisie. Ahmed Musa (foto), die in het verleden voor VVV-Venlo speelde, was dit seizoen erg belangrijk. Hij was goed voor elf doelpunten, waardoor hij clubtopscorer is. De voormalige AZ-middenvelders Rasmus Elm (vijf treffers) en Pontus Wernbloom (vier) speelden ook een belangrijke rol. Keisuke Honda, die ook bij VVV ploeggenoot was van Musa, was dit seizoen goed voor zeven doelpunten.

Het betekende voor CSKA Moskou de eerste landstitel sinds 2006. Daarna won de club nog wel drie keer de nationale beker. Ook dit seizoen kan die trofee nog in de wacht worden gesleept; op 1 juni is het FC Anzhi van Guus Hiddink de tegenstander in de eindstrijd. Voor de zesde keer in zijn historie kan CSKA Moskou de dubbel winnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen