Cruijff verwacht kort WK: 'In 2018 een enorme kans'

Reacties

Hoezeer hij het ook hoopt, denkt Johan Cruijff niet dat Oranje op het WK hoge ogen gaat gooien. Volgens de 67-jarige oud-international maakt Nederland over vier jaar in Rusland meer kans.

Cruijff verwacht kort WK: 'In 2018 een enorme kans'

'Bij dit WK is de helft van het Nederlands elftal iets te jong', aldus Cruijff tegenover de NOS. Van de spelers die woensdag tegen Wales (2-0) in de basis stonden, waren er zes 24 jaar of jonger. Slechts twee spelers (Robin van Persie en Arjen Robben) zijn de dertig gepasseerd.

'Ik denk dat we over vier jaar een enorme kans maken, want er komt een hele groep van jonge jongens aan die op dat moment de goede leeftijd heeft. Bij het vorige WK was dat ook zo', vervolgt Cruijff.

'Nederland zal het niet makkelijk krijgen', gaat Cruijff verder. 'Geen enkel Europees land heeft het makkelijk. Europa heeft nog nooit gewonnen in Zuid-Amerika. We moeten er gewoon vertrouwen in hebben dat iedereen honderd procent zijn best doet en daar moeten we tevreden mee zijn.'

'Kom je weer heel ver, des te beter, maar ik denk dat je realistisch moet zijn', vervolgt de oud-international. Over de tactische keuzes van Louis van Gaal heeft Cruijff zo zijn bedenkingen. 'Laat ik daar maar niets over zeggen…'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.