Cruijff: 'Het is voor mij vandaag er op of er onder'

Tijdens bijeenkomst van de ledenraad van Ajax wil Johan Cruijff zondag duidelijkheid krijgen. Ook rvc-voorzitter Steven ten Have wil een einde aan de impasse.

Cruijff: 'Het is voor mij vandaag er op of er onder'

Cruijff, die zondag net als Ten Have spreektijd krijgt, staat tegenover zijn collega-commissarissen. Die besloten afgelopen week Louis van Gaal naar voren te schuiven aan aankomend directeur. Dat is voor de oud-international reden te twijfelen over zijn toekomst als commissaris, ook omdat hij niet op de hoogte was van de plannen.

'Het is voor mij vandaag er op of er onder', zei Cruijff voorafgaand aan de bijeenkomst van de ledenraad. 'Het heeft al lang genoeg geduurd.' Ten Have onderschrijft dat en wil liefst een verzoening. 'Ik hoop dat we er gezamenlijk uitkomen. Of dat nog kan na alles wat is geroepen? Ach, daar zit ook emotie bij.'

Ondanks de wrevel over de gang van zaken komt geen stemming over de raad van commissarissen. Interim-voorzitter Uri Coronel stelde in een mededeling vooraf aan de aanwezige leden dat dat niet aan de orde is. Wel vindt er een discussie plaats over de gang van zaken. Mogelijk verbindt Cruijff daar wel zijn conclusies aan.

Waarschijnlijk kan er pas op 12 december, tijdens een algemene ledenvergadering van Ajax, gestemd worden over de toekomst van de huidige raad van commissarissen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's