Cruijff: 'Blijkbaar andere dingen belangrijker dan je club'

Reacties

Als het aan Johan Cruijff ligt moeten ook de supporters van Ajax stappen maken om hun club naar een hoger plan te tillen. De voormalige speler van Ajax en Barcelona baalt van het feit dat er geen Feyenoord-fans aanwezig zijn tijdens de eerstvolgende Klassieker in de Amsterdam Arena.

Cruijff: 'Blijkbaar andere dingen belangrijker dan je club'

'Ik vind het onbegrijpelijk dat de supporters van Ajax geen overeenstemming hebben bereikt met de Feyenoord-aanhang', zegt Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. 'Blijkbaar zijn er toch dingen belangrijker dan het steunen van je club.'

'Ik wil er vooral mee zeggen dat, als Ajax volop bezig is om stappen te maken, ook de supporters de plicht hebben om daarin mee te gaan. Wil je als club een voorbeeld voor de rest zijn, dan geldt dat ook voor de supporters', aldus Cruijff.

Johan Cruijff in actie tijdens de Klassieker in december 1970. Feyenoord en Ajax kwamen niet verder dan 1-1.
Johan Cruijff in actie tijdens de Klassieker in december 1970. Feyenoord en Ajax kwamen niet verder dan 1-1.

Geen akkoord
Feyenoord zal het woensdag 22 januari in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Ajax moeten stellen zonder de eigen fans in Amsterdam. Dat hebben de burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Eberhard van der Laan (Amsterdam) in overleg met de supportersverenigingen besloten.

Vijf jaar geleden ging het verbod in na ongeregeldheden bij een wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax en vanwege kwetsende spreekkoren bij een competitieduel tussen de twee rivaliserende clubs. Destijds werd afgesproken het besluit na een afkoelingsperiode van twee jaar opnieuw te evalueren.

Aboutaleb en Van der Laan wilden na vijf jaar wel meewerken aan een terugkeer van bezoekende fans bij de Klassieker, maar de betrokken supportersverenigingen en clubs konden het niet met elkaar eens worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.