'Cruciale rol Sir Alex bij vinden ervaren man voor Man Utd'

Reacties

Sir Alex Ferguson krijgt een prominente rol bij het dit keer wél vinden van de juiste manager voor Manchester United. Louis van Gaal en Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zijn de twee topkandidaten volgens de kwaliteitskrant The Guardian.

'Cruciale rol Sir Alex bij vinden ervaren man voor Man Utd'

Ferguson zwaaide vorige zomer af na ruim 26 jaar als manager gediend te hebben bij de Engelse recordkampioen. Sinds 1986 bezorgde hij de club grote successen. Als adviseur bleef hij een vinger in de pap houden, zo had hij een groot aandeel in de aanstelling van David Moyes. Niet voor niets werd de dinsdag ontslagen Schot The Chosen One  genoemd.

Met terugwerkende kracht neemt de leiding van de club de keuze voor Moyes Ferguson wel kwalijk. De Schot had zich dan bij Everton tot kroonprins van het Britse trainersgilde opgewerkt, maar miste de ervaring om bij een roemruchte club als Man Utd te slagen. De eigenaren hadden liever gezien dat Sir Alex voor José Mourinho was gegaan. Een nieuwe poging voor de Portugees zou verspilling van tijd zijn volgens de clubleiding.

Ondanks de rol bij de komst van Moyes zal Ferguson bij de benoeming van een opvolger van zijn landgenoot ook weer een cruciale rol spelen volgens The Guardian. Omdat de club niet nog eens een onervaren coach wil aanstellen zijn er nog twee topkandidaten over: de al genoemde Van Gaal, bij de bookmakers is hij nog altijd de topfavoriet, en Ancelotti.

Bij beiden is wel een kanttekening te plaatsen. Van Gaal mist wellicht een deel van de voorbereiding doordat hij met Oranje deelneemt aan het WK. Ancelotti doet het bij Real vooralsnog prima. Hij staat woensdagavond in de halve finale van de Champions League tegenover Bayern München, won de Copa del Rey en is met De Koninklijke  nog kansrijk voor de Spaanse titel. Bovendien wordt hij door de spelers van Real op handen gedragen.

Omdat Man Utd er alles aan gelegen is een ervaren trainer aan te stellen, lijkt het langer aanblijven van Ryan Giggs geen optie. De Welshman, die ook nog actief is als speler, is tot het einde van dit seizoen interim-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.