Cristiano Ronaldo prijst Zidane na veegpartij tegen Espanyol

Cristiano Ronaldo was met een hattrick tegen Espanyol weer eens goud waard voor Real Madrid, maar de Portugees prijst de teamprestatie.

'Ik ben blij met mijn hattrick', reageerde Cristiano Ronaldo na de 6-0 thuiszege. 'Maar het belangrijkste is dat het team opnieuw een goede wedstrijd heeft gespeeld. We moeten nu vooral naar onszelf blijven kijken en niet nadenken over Barcelona en Atlético Madrid. We hebben een achterstand, maar de prijzen worden aan het einde van het seizoen verdeeld.'

Espanyol is een tegenstander die Cristiano Ronaldo duidelijk ligt, want in een tijdsbestek van negen maanden scoorde de aanvaller liefst elf keer tegen de club uit Barcelona. In die periode was hij goed voor drie hattricks.

Dat Real Madrid zondag zo goed voor de dag kwam is voor een groot deel de verdienste van Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo is blij met de werkwijze van de Franse trainer, die begin dit jaar de ontslagen Rafa Benítez opvolgde. 'De voorbereiding op de wedstrijden was niet goed met al het reizen. Zizou heeft het veranderd en het is veel beter nu.'

'Het team presteert uitstekend door het fenomenale werk van Zizou', vervolgde de Portugees. 'Ik voel me veel beter en fitter dan voorheen.' Dat er tegen Espanyol na rust wat gas teruggenomen werd, is volgens Cristiano Ronaldo niet meer dan normaal. 'Als het na de eerste helft al 4-0 staat, kan je ontspannen. Zo kunnen we de batterijen opladen.'

Door de overwinning op Espanyol heeft Real Madrid nu 47 punten uit 22 wedstrijden. Barcelona is met vier punten voorsprong koploper en heeft bovendien nog een duel tegoed. Atlético Madrid bezet de tweede plaats met één punt meer dan De Koninklijke.