Cristiano Ronaldo op weg naar Europees record van Raúl

Reacties

Cristiano Ronaldo was dinsdagavond met twee doelpunten de grote man bij Real Madrid tijdens de gewonnen strijd met Sevilla om de Europese Super Cup. De Portugese aanvaller nadert een Europees doelpuntenrecord van Raúl.

Cristiano Ronaldo op weg naar Europees record van Raúl

Cristiano Ronaldo staat na het duel in Cardiff op het fraaie aantal van zeventig doelpunten in 110 Europese wedstrijden. Daartoe worden alle treffers in duels uit de voorronden van de vroegere en huidige Europa Cup-toernooien én de strijd om de Europese Super Cup gerekend.

Met zijn zeventig treffers is Cristiano Ronaldo op gelijke hoogte gekomen met de voormalige Italiaanse goalgetter Filippo Inzaghi, die namens Parma, Juventus en AC Milan zeventig keer scoorde in eveneens 110 optredens. Alleen Raúl scoorde in Europees verband vaker dan Cristiano Ronaldo en Inzaghi. De Spaanse topspits kwam in zijn loopbaan namens Real Madrid en Schalke 04 tot 76 doelpunten in 158 Europese wedstrijden.

Cristiano Ronaldo verdeelde zijn zeventig doelpunten in Europa als volgt: 67 in het hoofdtoernooi van de Champions League, één in de voorronde van dat toernooi en dus twee in de strijd om de Europese Super Cup. Het merendeel van die zeventig goals (54) maakte hij in dienst van zijn huidige werkgever Real Madrid. Hij had daar slechts 52 duels voor nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.