Cristiano Ronaldo neemt record Raúl als eerste onder vuur

Reacties

Cristiano Ronaldo staat dinsdagavond met Real Madrid in Estadio Bernabéu tegenover FC Basel (aftrap 20.45 uur). De Portugees is in de wedloop met rivaal Lionel Messi als eerste aan de beurt om het gat met eeuwig Champions League-topscorer Raúl te dichten.

Cristiano Ronaldo neemt record Raúl als eerste onder vuur

Na 103 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League staan er al 67 doelpunten achter de naam van Cristiano Ronaldo. De 29-jarige aanvaller maakte er vijftien in dienst van Manchester United (in 52 duels) en voegde er namens Real Madrid in 51 wedstrijden liefst 52 treffers aan toe.

Net als Barcelona-aanvaller Lionel Messi (67 goals in 86 CL-wedstrijden) heeft Cristiano Ronaldo het doelpuntenrecord van Raúl (71 treffers, gemaakt voor Real Madrid en Schalke 04) dit seizoen voor het grijpen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de voormalige Spaanse aanvaller zijn prestigieuze record na meer dan dertien jaar al halverwege de groepsfase zal verliezen.

Op basis van de laatste drie seizoenen is het normaal om tegen Basel op een goal van Cristiano Ronaldo te rekenen. Met achtereenvolgens tien, twaalf en zeventien treffers toonde de Portugese superster zich productiever dan welke andere speler ook in die periode. Zijn productie overtrof zelfs die van alle spelers van Manchester City bij elkaar (36) en was bijna net zo hoog als die van Arsenal (40).

FC Basel 49ste opponent
Cristiano Ronaldo maakte in zestien van zijn laatste achttien Champions League-duels voor Real Madrid telkens minimaal één doelpunt en liet in die reeks in totaal 24 treffers noteren. Alleen in de ontmoetingen met Borussia Dortmund van 30 april 2013 (2-0 zege) en Bayern München van 29 april 2014 (1-0 zege) kwam hij niet tot scoren.

Voor Cristiano Ronaldo wordt FC Basel de 49ste tegenstander in zijn loopbaan bij Real Madrid. Tegen 47 van zijn 48 eerdere opponenten kwam hij telkens tot scoren. Alleen in de CL-groepswedstrijd tegen Dinamo Zagreb van 14 september 2011 bleef hij droog staan (1-0 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.