Cristiano Ronaldo dicht bij persoonlijk record na hattrick

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid op bezoek bij Espanyol de overwinning bezorgd (1-4). De Portugees was drie keer trefzeker, maar genoeg voor het kampioenschap was het niet.

Real, waar de geschorste trainer Carlo Ancelotti werd vervangen door Fernando Hierro, moest winnen in Barcelona om nog kans te houden op de landstitel. Maar dan moest er hulp komen van Atlético Madrid, aangezien de stadgenoot de koploper van een overwinning moest afhouden.

Lang bleef het ook gelijk in Estadio Vicente Calderón, maar ook Real slaagde er maar niet in het verschil te maken tegen Espanyol. Pas in de 59ste minuut was het raak. Cristiano Ronaldo ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal langs Kiko Casilla.

Zes minuten later schoot Lionel Messi Barça echter op voorsprong, waardoor voor Cristiano Ronaldo alleen nog de strijd om het topscorerschap telde. Nadat Christian Stuani en Marcelo voor een 1-2 tussenstand hadden gezorgd, bepaalde de Portugees met nog twee doelpunten de eindstand op 1-4.

Cristiano Ronaldo staat daardoor nu op 45 doelpunten in de Primera División. Hij is nog maar één doelpunt verwijderd van zijn persoonlijke record uit het seizoen 2011/12. In totaal was de aanvaller dit seizoen al 58 keer trefzeker. Drie jaar terug scoorde hij in totaal zestig keer. Zaterdag thuis tegen Getafe heeft de Portugees dus aan twee doelpunten genoeg om dat aantal te evenaren.