Cristiano Ronaldo bepaalt zijn eigen positie

Reacties

De zevende speelronde van de Primera División begint vrijdagavond. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit, met speciale aandacht voor de beladen Madrileense stadsderby tussen Real en Atlético.

Cristiano Ronaldo bepaalt zijn eigen positie

Atlético Madrid heeft bepaald geen prettige week achter de rug. Eerst werd er in de competitie verloren van Villarreal (1-0) en vervolgens was Benfica (2-1) in de Champions League te sterk. Het opvallende was dat Atlético in beide duels overheerste, maar verloor doordat de tegenstander minder kansen nodig had om te scoren en vervolgens op basis van enorme inzet de poorten gesloten hield. Kortom: Atlético kreeg in een tijdsbestek van vijf dagen twee keer een koekje van eigen deeg.

Trainer Diego Simeone stapte tegen Benfica verrassend af van zijn beproefde 4-4-2-tactiek, maar zal zondag tegen Real Madrid waarschijnlijk weer op dat systeem terugvallen. De Argentijn kan dan ook weer beschikken over Koke, die de afgelopen duels miste vanwege een spierblessure.

Desondanks zien de bookmakers het uitspelende Real Madrid, dat weer kan beschikken over James Rodríguez, als grote favoriet. Niet gek, want De Koninlijke is onder Rafael Benítez misschien wat klinischer gaan voetballen; verdedigend staat het ook een stuk beter. Keylor Navas, die eigenlijk naar Manchester United had moeten verkassen als pasmunt in de transfer die David de Gea naar Madrid zou brengen, incasseerde pas een goal in zes wedstrijden.

Benítez heeft de touwtjes in Madrid strak in handen, maar op Cristiano Ronaldo heeft hij geen vat. Hoewel hij de Portugees op het wedstrijdformulier steevast op de linksbuitenpositie neerzet, besluit CR7 steeds vaker gewoon als tweede spits te gaan spelen. Hij kan het maken, want midweeks tegen Malmö FF (2-0) maakte hij zijn 322ste en 323ste doelpunt voor Real Madrid. Tegen Atlético heeft hij daardoor maar een goal nodig om zich tot topscorer aller tijden van de Madrilenen te kronen. Het is een scenario dat hem op het lijf geschreven is.

Programma
Celta de Vigo 02-10
20:30
Getafe
Sevilla 03-10
16:00
Barcelona
Granada 03-10
18:15
Deportivo La Coruña
Espanyol 03-10
20:30
Sporting Gijón
Las Palmas 03-10
22:00
Eibar
Málaga 03-10
22:05
Real Sociedad
Rayo Vallecano 04-10
12:00
Real Betis Sevilla
Athletic de Bilbao 04-10
16:00
Valencia
Levante 04-10
18:15
Villarreal
Atlético Madrid 04-10
20:30
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.