Crisis laat Tuchel koud: 'Rustig in het oog van de storm'

Reacties

Borussia Dortmund verkeert in een sportieve minicrisis. In de aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Benfica van dinsdag zwelt de onrust steeds meer aan bij BVB.

Crisis laat Tuchel koud: 'Rustig in het oog van de storm'

Zaterdag verloor Dortmund op bezoek bij Darmstadt 98 (2-1), dat pas één keer eerder dit seizoen won en op de laatste plaats in de Bundesliga staat. In het begin van de jaargang wonnen Die Borussen in eigen huis juist met liefst 6-0 van Darmstadt. Trainer Thomas Tuchel was na afloop niet mild voor zijn spelers. 'We zijn genadeloos door de mand gevallen. Er moet een verandering in mentaliteit plaatsvinden. We zijn niet alleen wat we tegen Leipzig en Bayern laten zien, maar ook wat we tegen Darmstadt laten zien. Het zou nuttig zijn als dat besef eens zou doordringen. Ik dacht dat dat al binnengekomen was.'

De 43-jarige trainer liet Emre Mor (19), Christian Pulisic (18) en debutant Dzenis Burnic (18) in de basis starten. Volgens Bild zou technisch directeur Michael Zorc niet blij zijn met de keuze van Tuchel voor talent boven ervaring. Bovendien worden de resultaten van Dortmund niet aanzienlijk beter onder Tuchels leiding, waardoor het nog niet zeker is dat zijn contract, dat nu tot 2018 loopt, verlengd wordt.

Vanzelfsprekend moest Tuchel maandag in aanloop naar het uitduel met Benfica op de penibele situatie ingaan. De Dortmund-trainer blijft kalm onder alle onrust. 'In het oog van de storm is het vaak het rustigst', zei de tacticus op zijn perspraatje.' Van crisis is na de nederlaag in Darmstadt geen sprake. 'In de wedstrijden daarvoor was ons spel erg goed. We moeten nu het vertrouwen hervinden. Benfica moet morgen het sterkst mogelijke Dortmund tegenover zich krijgen.'

In de Champions League presteerde BVB tot nu toe uitstekend. De Duitsers eindigden met veertien punten als eerste in een groep met Real Madrid, Legia Warschau en Sporting Lissabon. In eigen land wordt directe plaatsing voor het miljoenenbal echter nog een behoorlijke klus. Door de nederlaag bij Darmstadt is Dortmund vierde op de ranglijst, op vijftien punten van koploper Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.