Crisis Chelsea duurt voort na verlies tegen Stoke

Reacties

Stoke City heeft een volgende klap uitgedeeld aan het in moeilijkheden verkerende Chelsea. De ploeg van manager Mark Hughes had aan één treffer voldoende om de titelhouder verder in de problemen te brengen (1-0).

Crisis Chelsea duurt voort na verlies tegen Stoke

Het beslissende doelpunt in het Britannia Stadium viel kort na rust en kwam op naam van voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic. Een halve omhaal van de Oostenrijker bleek te machtig voor Asmir Begovic, die tussen 2010 en 2015 bij Stoke onder contract stond en voor die club in 173 wedstrijden het doel verdedigde.

Zo moest Chelsea voor de zoveelste keer dit seizoen in de achtervolging. De Londenaren grossierden voor rust nog in balbezit, maar veel gevaar leverde dat niet op. De thuisploeg, waar Erik Pieters in de basis begon en Ibrahim Afellay genoegen moest nemen met een plaats op de bank (de van Chelsea gehuurde Marco van Ginkel was niet speelgerechtigd), leek weinig problemen te hebben met de controle van de kampioen en deelde zelf enkele speldenprikken uit.

José Mourinho kon na de tegentreffer die zijn elftal moest slikken noodgedwongen niet ingrijpen. De manager hield een stadionverbod voor één wedstrijd over aan zijn aanvaring met arbiter Jon Moss, die de Portugees vanwege aanmerkingen op de leiding naar de tribune stuurde in het duel met West Ham United (2-1 verlies).

Een waarschuwingsschot van Pedro leek het startsein te zijn voor een slotoffensief van The Blues. De behendige Spanjaard krulde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied op de paal. Tien minuten voor tijd was het Eden Hazard die in kansrijke positie naast schoot. Vervolgens was het Loïc Rémy die verzuimde gelijk te maken. De Fransman leek zich te kunnen laten vallen na contact met de onstuimig uitkomende Jack Butland, maar bleef overeind. De aanvaller was echter dusdanig uit balans, dat de kans verloren was.

Het feit dat Mourinho de volgende domper voor zijn ploeg niet van dichtbij hoefde te aanschouwen, zal de zevende nederlaag van het seizoen niet minder pijnlijk maken. De ploeg die vorig seizoen nog oppermachtig was in de Premier League staat inmiddels zestiende na twaalf duels. Stoke, waar Afellay in de slotfase inviel, klimt door de minieme zege naar plaats twaalf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.