Coutinho weerstaat flirt van Barça en blijft bij Liverpool

Reacties

Liverpool is een nieuw contract overeengekomen met Philippe Coutinho. De aanvallende middenvelder, die nadrukkelijk in verband gebracht werd met Barcelona, ligt nu tot medio 2022 vast op Anfield.

Coutinho weerstaat flirt van Barça en blijft bij Liverpool

De 24-jarige Coutinho geldt als de beste speler van Liverpool en wordt volgens Engelse media met een salaris van 232.000 euro per week ook topverdiener bij de Engelse topclub. 'Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe contract. Ik ben Liverpool enorm dankbaar en daarom wil ik hier ook blijven', reageert de 23-voudig Braziliaans international op de clubwebsite.

'Ik heb dit contract getekend om hier nog jaren te blijven voetballen. Het is nog elke keer een eer om dit shirt aan te mogen trekken. Deze club verwelkomde me met open armen toen ik van Internazionale kwam en ik beloof dat ik elke dag hard blijf werken om beter te worden.'

Manager Jürgen Klopp is in zijn nopjes met het langere verblijf van Coutinho. 'Hij is een speler van wereldklasse, hij hoort echt bij de absolute top. Het feit dat hij wil hier wil blijven laat wel zien dat niet alleen de club, maar ook de spelers geloven in waar we hier mee bezig zijn. Dit is een enorm statement.'

Liverpool nam Coutinho begin 2013 voor dertien miljoen euro over van Internazionale, waar hij nauwelijks aan de bak kwam. In Engeland groeide de technicus al snel uit tot één van de smaakmakers van de Premier League. Dit seizoen was hij in vijftien competitieduels goed voor vijf doelpunten en vijf assists. Coutinho miste de maand december vanwege een enkelblessure, maar maakte anderhalve week geleden zijn rentree.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.