Courtois stoort zich aan wedstrijd tegen San Marino in druk voetbalseizoen

Reacties

België heeft twee uitwedstrijden voor de boeg in het kwalificatietoernooi voor het EK 2020. Eerst wacht vrijdag San Marino, daarna op maandag Schotland. Doelman Thibaut Courtois kijkt niet bepaald uit naar het eerstgenoemde affiche.

Courtois stoort zich aan wedstrijd tegen San Marino in druk voetbalseizoen

België is met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden perfect gestart aan de EK-kwalificatie voor het Europees kampioenschap in 2020. De nummer één van de wereldranglijst versloeg Rusland (3-1), Cyprus (0-2), Kazachstan (3-0) en Schotland (3-0). Alleen een voetbalwonder van ongekende proporties kan ervoor zorgen dat daar vrijdag in en tegen San Marino geen vijfde zege aan toegevoegd wordt, zo weet ook doelman Courtois.

'Als keeper weet je dat je daar misschien geen enkele bal hoeft te pakken', zegt de doelman van Real Madrid in gesprek met VTM. 'Het enige wat me een beetje stoort, is dat je af moet reizen (naar San Marino, red.) en dat je tijdens het drukke seizoen zo'n wedstrijd moet spelen waarbij je bij wijze van spreken al zeker bent dat je de drie punten behaalt.'

Toch ziet de Belgische keeper niet alleen maar nadelen aan een reis naar het nietige San Marino. 'Het enige voordeel is dat je sommige andere spelers de kans kan geven', aldus Courtois, die samen met Simon Mignolet, Mats Selz en Hendrik Van Crombrugge het keeperskwartet in de selectie van Roberto Martínez vormt.

Ook heeft Courtois een ander doel voor ogen: aan het einde van de EK-kwalificatiereeks wil hij namelijk met dertig punten uit tien wedstrijden eindigen. 'Je moet proberen de wedstrijden te blijven winnen voor de FIFA-ranking, omdat dat ook meespeelt voor de loting. Dat zou een mooi focuspoint zijn om de wedstrijden te blijven winnen', aldus de 27-jarige doelman.

Vr 6 sep. 2019

Ma 9 sep. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.