Costa kijkt uit naar samenwerking met Mourinho

Reacties

Diego Costa verruilt Atlético Madrid definitief voor Chelsea. De fysiek sterke spits kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en tekent een vijfjarig contract op Stamford Bridge.

Costa kijkt uit naar samenwerking met Mourinho

'Ik ben erg blij dat ik bij Chelsea getekend heb', aldus Costa op de clubwebsite. 'Iedereen weet dat de Premier League een sterke competitie is en Chelsea een grote club. Ik kijk er naar uit om in Engeland te spelen in een fantastische ploeg met een fantastische manager.'

De geboren Braziliaan en international van Spanje maakte ook direct van de gelegenheid gebruik zijn oude club Atlético Madrid te bedanken. 'Ik heb veel aan Atlético te danken. Dankzij die club ben ik uitgegroeid tot de spits die ik nu ben. Het was een geweldige periode, maar nu wacht een nieuw avontuur', aldus Costa, die afgelopen seizoen kampioen van Spanje werd met de Madrilenen.

De overgang van Costa naar Londen hing al lange tijd in de lucht, maar is dinsdag pas definitief beklonken. In de slotfase van het afgelopen seizoen liet Chelsea-manager José Mourinho diverse malen zijn onvrede doorschemeren over zijn aanvallende opties. Zowel Fernando Torres, Demba Ba als de inmiddels vertrokken Samuel Eto'o voldeden volgens de Portugees niet.

Volgens Mourinho moet Costa dè man worden die voor doelpunten zorgt bij Chelsea. En dat de 25-jarige aanvaller makkelijk het net weet te vinden heeft Chelsea dit seizoen ondervonden. Costa stond met zijn doelpunt namelijk aan de basis van de uitschakeling van Chelsea in de halve finale van de Champions League (0-0 en 1-3). Echter, in de finale bleek Atético Madrid niet opgewassen tegen stadgenoot Real Madrid (4-1 na verlenging).

Costa kan terugkijken op een sterk seizoen, al was de afsluiting tijdens het WK met Spanje teleurstellend. Waar de centrumspits 27 keer het net vond in de Spaanse competitie, slaagde hij er tijdens de eindronde in Brazilië niet in om het verschil te maken. Na twee nederlagen en één overwinning eindigde het WK voor Spanje al in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.