Contract Contento vertroebelt toekomst Braafheid

De carrière van Diego Armando Contento blijft zich stormachtig ontwikkelen. De 20-jarige Duitser van Italiaanse komaf maakte slechts drie maanden geleden zijn debuut bij Bayern München, maar tekende donderdag al zijn tweede profcontract.

Contract Contento vertroebelt toekomst Braafheid

De jonge linksback, van wie trainer Louis van Gaal zeer gecharmeerd is, maakte zijn Bundesliga-debuut medio februari in het duel met FC Nürnberg. Vervolgens speelde Contento nog acht competitiewedstrijden, twee bekerduels en kwam hij in actie tijdens drie Champions League-ontmoetingen van Der Rekordmeister. Vooral na de halve finale tegen Olympique Lyon kreeg de verdediger goede kritieken.

'Met een geweldige eerste half jaar heeft Contento deze verlenging van zijn contract verdiend' stelt de Zuid-Duitse club op haar website. De nieuwe verbintenis van Contento loopt tot medio 2013, zijn oorspronkelijke contract zou twee jaar eerder aflopen. Het akkoord is opvallend, Contento tekende immers pas vier maanden geleden zijn eerste profcontract.

Door de contractverlenging van Contento ziet concurrent Edson Braafheid zijn kansen op speeltijd slinken. De Nederlander vertelde eerder na een mislukt eerste seizoen voor een nieuwe kans bij München te willen gaan. Braafheid kwam onder Van Gaal nauwelijks aan spelen toe en ook een huurperiode bij Celtic draaide uit op een teleurstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen