Van Gaal tevreden over Diego Armando Contento

Afgelopen woensdag mocht hij tijdens de tweede helft van Bayern München-Fiorentina van coach Louis van Gaal het veld betreden als invaller voor de geblesseerde Daniel van Buyten. Het betekende het Champions League-debuut voor Diego Armando Contento (19).

Van Gaal tevreden over Diego Armando Contento

'Een droom die uitkwam', aldus de jonge verdediger, 'spelen in de Champions League vooor bijna 70.000 toeschouwers en dan ook nog tegen een Italiaanse club. Mooier kan bijna niet.'

Dat laatste behoeft enige uitleg. Diego Armando Contento is weliswaar geboren en getogen in München, maar werd verwekt door een Napolitaans immigrantenechtpaar dat eind jaren tachtig naar Beieren trok voor een betere toekomst.

Voor hun vertrek naar Duitsland zaten vader en moeder Contento zo vaak als mogelijk op de tribunes van stadion San Paolo in Napels waar Diego Armando Maradona met Napoli triomfen vierde. Nu, negentien jaar later, maakte hun oudste zoon zijn debuut in de Champions League, nadat Louis van Gaal hem eerder al in de bekerwedstrijd tegen Fürth een half uur speeltijd gunde.

Diego Armando Contento is als voetballer overigens geen kopie van zijn beroemde naamgenoot, maar een veelbelovende en snelle linkervleugelverdediger, die vanaf zijn vierde alle jeugdteams van Bayern München doorliep. Momenteel maakt hij ook deel uit van de nationale Duitse selectie onder 20 jaar.

Louis van Gaal is kennelijk tevreden over de vorderingen van Diego Armando Contento. Vorige maand kreeg hij van Bayern zijn eerste profcontract, dat loopt tot juli 2011. Contento wordt inmiddels ook nauwlettend in de gaten gehouden door bondscoach Joachim Löw met het oog op het komende WK in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen