Conte: 'Spelers nodig die werken en doen wat ik zeg'

Reacties

Antonio Conte heeft dinsdag bij zijn presentatie als nieuwe bondscoach van Italië de hoop uitgesproken een team te smeden met spelers die voor elkaar door het vuur gaan, zoals hij dat ook bij zijn vorige werkgevers deed.

Conte: 'Spelers nodig die werken en doen wat ik zeg'

De bij Juventus vertrokken hoofdtrainer gaat voor de Italiaanse bond aan de slag als opvolger van Cesare Prandelli, die na het teleurstellend verlopen WK vertrok. Conte zette dinsdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

'Ik vind dat ik veel overleg moet plegen met mijn collega's bij de Italiaanse clubs', keek de kersverse bondscoach vooruit op zijn nieuwe opdracht.

'Zo kunnen we discussiëren over verschillende zaken die ook mijn collega's aangaan. Daarnaast moet ik er voor zorgen dat het team ook echt een team wordt, niet elf verschillende componenten die parasiteren op hun talent.'

Conte wil zijn spelers laten voetballen zoals hij ook Arezzo, Bari, Atalanta, Siena en Juventus onder zijn leiding liet spelen. 'Of je nou jong bent of niet zo jong, ik heb spelers nodig die rennen en werken en doen wat ik ze vraag', gaf hij aan veel waarde te hechten aan het arbeidsethos van de internationals.

De eerste wedstrijd van de Squadra Azzurra onder leiding van Conte is op 4 september, als Nederland in Bari fungeert als sparringpartner. 'Op zo'n korte termijn zal het lastig zijn om grote aanpassingen te doen, maar ik zal er het beste van proberen te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.