Conte laat Sirigu keepen, El Shaarawy twijfelgeval

Reacties

Salvatore Sirigu verdedigt in het oefenduel met Nederland het Italiaanse doel. Dat heeft bondscoach Antonio Conte alvast verklapt. Verder wilde hij weinig kwijt over zijn opstelling.

Conte laat Sirigu keepen, El Shaarawy twijfelgeval

'Ik weet al welke elf er donderdag gaan spelen. Sirigu keept, maar op de rest van de opstelling moeten jullie wachten', liet Conte weten op de persconferentie in Bari. De keuzeheer kiest bij zijn debuut dus niet voor veteraan Gianluigi Buffon maar voor de 27-jarige keeper van Paris Saint-Germain.

Even later wilde Conte toch wat meer tipjes van de sluier oplichten. Zo is het meespelen van AC Milan-aanvaller Stephan El Shaarawy twijfelachtig. 'Dat moeten we bekijken. Hij heeft last van zijn enkel, heeft wel getraind, maar we zijn erg voorzichtig met hem.' Claudio Marchisio krijgt sowieso een basisplaats, meldde de voormalig Juventus-trainer nog.

Verder ging Conte nog in op zijn werkwijze bij de nationale ploeg. 'Of de spelers me mogen? Dat is maar relatief. Ik hoop in ieder geval dat ze het waarderen dat ik ze liever de harde waarheid vertel dan dat ik prachtige leugens ophang.' Hoewel het tegen Oranje donderdag een vriendschappelijk duel betreft, voelt Conte wel degelijk druk. 'We hebben een grote verantwoordelijkheid richting de fans, moeten 110 procent geven. Mezelf en de spelers kennende, gaat dat ook gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.