Conte heeft Van Ginkel niet nodig bij Chelsea-debuut

Reacties

Marco van Ginkel hoort niet bij de 24-koppige selectie van Chelsea die vrijdagavond in Oostenrijk arriveerde voor het trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Niets lijkt een hernieuwde samenwerking met PSV nog in de weg te staan.

Conte heeft Van Ginkel niet nodig bij Chelsea-debuut

Van Ginkel speelde het afgelopen half jaar op huurbasis al zestien duels voor PSV en scoorde acht keer. Zowel voor de 23-jarige middenvelder als de landskampioen smaakte dat naar meer. Onduidelijk was echter wat de plannen van de nieuwe manager Antonio Conte waren met de zesvoudig international.

Dat was begin deze week de belangrijkste reden dat technisch manager Marcel Brands nog altijd geen uitsluitsel kon geven over de toekomst van Van Ginkel. 'Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de speler al duidelijk heeft aangegeven dat hij echt graag nog een jaar voor PSV wil uitkomen.'

Het zou daarbij om een nieuwe huurovereenkomst moeten gaan. 'Kopen is niet aan de orde. Transfersommen van tien, vijftien miljoen euro kunnen wij niet betalen', zei Brands over Van Ginkel, die nog een contract voor twee seizoenen heeft op Stamford Bridge.

Desondanks lijkt daar geen plek meer voor de man die in 2013 overkwam van Vitesse. Tekenend voor de situatie van Van Ginkel is dat diverse andere spelers die afgelopen seizoen werden verhuurd, zoals Christian Atsu (ex-Vitesse), vrijdag wel uit het vliegtuig stapten in Wenen. Zaterdag maakt Conte zijn officieuze debuut als manager van Chelsea in het oefenduel met Rapid Wien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.