Constructief gesprek NAC en KNVB over transfers

Reacties

Algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda heeft gisteren naar eigen zeggen 'een constructief gesprek' gevoerd met de KNVB.

Constructief gesprek NAC en KNVB over transfers

Inzet van de bespreking was duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheid tot het halen van spelers in de winterstop. 'Alle scenario’s met betrekking tot het halen van spelers zijn toegelicht door de bond. We weten dus nu onder welke voorwaarden we spelers kunnen halen', zegt Goetzee tegenover Voetbal International.

Omdat de Bredase club onder curatele staat van de voetbalbond mag ze niet automatisch spelers aan de selectie toevoegen. Sponsors mogen weliswaar bijspringen, maar daarvoor is wel een dekking van 150 procent nodig. Ofwel: op elke ton die NAC mag investeren, heeft de club 150.000 euro nodig. Goetzee: 'En dan nog zullen we elke uitgave eerst moeten verantwoorden aan de licentiecommissie van de KNVB.'

Vorige week woensdag had in het Rat Verlegh Stadion een sponsoravond plaats. Daarbij raakten sponsors enthousiast over de plannen die Goetzee schetste om de club te behouden voor de Eredivisie. Een deel van hen heeft inmiddels de bereidheid getoond om financieel bij te springen. De verwachting is dat zij gezamenlijk ongeveer 450.000 euro zullen inleggen, waarmee NAC extra spelers kan halen. 'Dat bedrag is nog niet bij elkaar', aldus Goetzee, 'maar dat is wel ons streven.'

Zodra NAC het financiële plaatje op orde heeft en een en ander past binnen de regelgeving van de KNVB, zal de Bredase club snel handelen. De Brabanders hebben onder anderen belangstelling voor de clubloze spits Guyon Fernandez (28), terwijl 27-voudig international Demy de Zeeuw (31) op dit moment meetraint met NAC. De middenvelder wil na dit seizoen in de Amerikaanse voetbalcompetitie gaan spelen, maar staat niet onwelwillend tegenover een tijdelijk verblijf in Breda.

NAC speelt morgen het bekerduel met Excelsior op Kralingen, terwijl het kalenderjaar 2014 zondag wordt afgesloten met de competitiewedstrijd in eigen huis tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.