Confed Cup: VS winnen ruim en bereiken halve finale

Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden heeft het team van de Verenigde Staten zich toch nog geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Confederations Cup. De ploeg won met 3-0 van Egypte en schaarde zich daardoor bij de laatste vier.

De ploeg van bondscoach Bob Bradley herstelde zich prima van de slechte start van het toernooi en was in het duel met Egypte duidelijk de sterkste. Charlie Davies zette de Verenigde Staten halverwege de eerste helft op 1-0, hij profiteerde optimaal van een losgelaten bal van doelman Essam Al Hadary en scoorde in de kluts.

In de 64ste minuut verdubbelde Michael Bradley de voorsprong door vanaf twaalf meter binnen te schuiven op aangeven van Landon Donovan. Zeven minuten later maakte Clint Dempsey er zelfs 3-0 van, toen hij een voorzet van Jonathan Spector vallend binnenkopte.

Door de ruime zege passeerden de Verenigde Staten zowel Egypte als Italië in Groep B en plaatsten zij zich voor de halve finale. Alle drie ploegen eindigden met drie punten uit evenzoveel wedstrijden, maar het doelsaldo van de ploeg van Bradley is beter dan dat van Italië en Egypte.