Compromis Eriksson beslecht machtsstrijd in München

Na een lange nacht kwam er dan toch witte rook bij 1860 München. Sven-Göran Eriksson moet Die Löwen terug in de Bundesliga helpen, maar de ervaren Zweed is niet de vervanger van de huidige trainer Alexander Schmidt.

Compromis Eriksson beslecht machtsstrijd in München

1860 München is verwikkeld in een machtsstrijd met de Jordaanse investeerder Hasan Ismaik. Na zeven uur kwam de raad van toezicht dinsdagnacht met een compromis naar buiten dat voor alle partijen aanvaardbaar was. En daarmee is de lucht geklaard tussen de investeerder en de clubleiding.

De 64-jarige Eriksson, de gewenste trainer van Ismaik, wordt toegevoegd aan de technische staf van 1860 München. Maar de huidige trainer Schmidt, in november aangetreden als opvolger van Reiner Maurer, blijft ook in zijn functie.

Voorzitter Dieter Schneider, die onlangs nog had gepleit voor een vertrek van Ismaik, sprak van een goede stap. 'We ontvangen nu het geld van het driejarenplan, waarmee we verder kunnen. De enige verliezer had de club kunnen zijn.'

Directeur Robert Schäfer krijgt de opdracht een duidelijke taakverdeling te maken voor de twee trainers. Onduidelijk is vooralsnog wanneer de gesprekken met Eriksson en Schmidt daarover plaats vinden.

Eriksson staat te boek als zeer ervaren trainer. 1860 München wordt zijn vijftiende klus in zijn loopbaan, die hem onder andere heeft gebracht in Portugal, Italië, Engeland en Mexico.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's