Complimenten voor Trauner na zware avond tegen Frankrijk

Reacties

Gernot Trauner heeft vrijdagavond een prima indruk gemaakt in het duel met wereldkampioen Frankrijk. Samen met collega David Alaba wist de Feyenoord-verdediger Karim Benzema te beteugelen.

Complimenten voor Trauner na zware avond tegen Frankrijk
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Na een afwezigheid van vijftien maanden keerde Trauner deze interlandperiode weer terug bij de Oostenrijkse nationale ploeg. Bondscoach Ralf Rangnick had tegen Kroatië direct een basisplaats ingeruimd voor de Feyenoorder en ook tegen Frankrijk mocht Trauner vanaf het begin meedoen. Hij vormde het centrale duo van de Oostenrijkers met Real Madrid-verdediger Alaba.

Oostenrijk nam vroeg de leiding en had het daarna zwaar. Frankrijk, dat zijn eerste twee Nations League-duels ook al niet had weten te winnen, zette flink aan. Les Bleus creëerden ook wel mogelijkheden, maar ook weer niet heel veel honderd-procent-kansen. Pas in de 83ste minuut ging het mis. Na balverlies voorin combineerde Frankrijk snel, Mbappé won vervolgens een sprintduel van Trauner en schoot de 1-1 hard binnen.

Rangnick was daar achteraf behoorlijk geïrriteerd over. 'We hebben tot de 83ste minuut bijna niets weggegeven. Ik ben blij met ons optreden, maar niet met het resultaat. Jullie hoeven mij niet te feliciteren met een punt', benadrukte de bondscoach, die met name baalde van de manier waarop de gelijkmaker viel. 'Wij hadden zelf een vrije trap, maar net als tegen Denemarken, levert dat de tegenstander een counterkans op.'

In Oostenrijkse media wordt vooral het optreden van doelman Patrick Pentz geprezen, de Austrian Wien-doelman was met zes reddingen van grote waarde. Toch zijn er ook complimenten voor Trauner. Van Kronen Zeitung krijgt hij een 5 op een schaal van 1 tot 6. 'Trauner was erg sterk in het blokkeren van de looplijnen en anticipeerde goed. Alleen Mbappé wist aan hem te ontsnappen.'

Ook het Franse SoFoot zag Trauner als één van de uitblinkers, alleen Pentz kreeg een hoger cijfer dan de Feyenoord-verdediger (7,5). De statistieke onderstrepen zijn belangrijke rol. Zo was Trauner de speler die de meeste ballen wegwerkte, won hij na Maximilian Wöber de meeste kopduels en verrichtte hij van alle verdedigers de meeste succesvolle tackles.

Voor Oostenrijk wacht maandagavond nog een confrontatie met Denemarken. Dan zit het seizoen er ook voor Gernot Trauner op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.