Complex PSV vanaf de stip speelt weer op in Wolfsburg

Reacties

Ook tegen VfL Wolfsburg bleek weer dat penalty's niet altijd besteed zijn aan PSV. Invaller Jürgen Locadia schoot weliswaar hard in, maar doelman Diego Benaglio ging naar de goede hoek.  En dus is zo langzamerhand wel sprake van een Eindhovens complex vanaf elf meter.

Complex PSV vanaf de stip speelt weer op in Wolfsburg

Jeroen Zoet en Adam Maher trokken na afloop van de 2-0 nederlaag in het Champions League-duel in Duitsland dezelfde conclusie: de strafschop had PSV toch nog enigszins kunnen belonen voor het goede spel én ervoor kunnen zorgen dat de ploeg van trainer Phillip Cocu met een goed gevoel huiswaarts zou keren. De uitgangssituatie in de thuiswedstrijd van over twee weken zou, met het oog op het onderlinge resultaat met Wolfsburg, dan een stuk beter zijn.

Locadia zette de begin dit seizoen door Andrés Guardado ingezette traditie echter voort. Op 2 augustus miste Andrés Guardado, opmerkelijk genoeg toen ook een invaller, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen (3-0) de eerste van vijf PSV-penalty's dit seizoen. Vervolgens schoot Luuk de Jong in het bekerduel en de Eredivisie-confrontatie met SC Cambuur (3-2 en (6-0) wel raak, terwijl Locadia als invaller zelf het vizier ook op scherp had staan tegen Feyenoord (3-1).

Omdat Locadia die treffer woensdagavond geen vervolg gaf, heeft PSV zes van zijn laatste tien penalty's niet benut. Op weg naar de landstitel maakten de mannen van Cocu het in de tweede deel van vorig seizoen helemaal bont. Memphis Depay miste tegen FC Dordrecht (3-1) en Willem II (2-1), terwijl De Jong niet trefzeker was vanaf de stip tegen Zenit Sint-Petersburg (0-3) en FC Groningen (2-1). Thuis tegen Dordrecht (3-0) scoorde de huidige PSV-aanvoerder wel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.