Complete leegloop dreigt voor hekkensluiter Cambuur

Reacties

De laatste plaats in de Eredivisie plaatst SC Cambuur in een uiterst lastige spagaat. Technisch directeur Henry van der Vegt houdt rekening met een scenario waarbij de club volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie speelt, maar ook met eentje waarbij de ploeg degradeert.

Complete leegloop dreigt voor hekkensluiter Cambuur

Op dit moment zitten er liefst zeventien spelers in de selectie van wie komende zomer het contract afloopt, of die gehuurd zijn. De club zal hoe dan ook vóór 1 april duidelijkheid moeten scheppen. 'En dat is best lastig', weet Van der Vegt. 'We houden rekening met twee scenario's en zijn met diverse spelers in gesprek.'

'Het is niet zo dat ze de verplichte ontslagbrief ontvangen zonder dat ik ze op de hoogte heb gesteld. Zo werken we niet. Maar dat het lastig is, dat is duidelijk', vervolgt Van der Vegt. SC Cambuur benadrukt dat alle voetballers van de Friese club een degradatieclausule in hun verbintenis hebben. 'Dat is standaard hier', aldus Van der Vegt.

De ploeg van trainer Marcel Keizer, vorige maand aangesteld als opvolger van de opgestapte Henk de Jong, staat na 27 wedstrijden op de laatste plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend klom hekkensluiter De Graafschap naar de zeventiende plaats door van Roda JC Kerkrade te winnen: 3-0. De Limburgers zijn komende zaterdag de tegenstander van de Leeuwarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.