Commentator schreeuwt het uit na 'duidelijkste handsbal van het jaar'

De wedstrijd tussen Swansea City en Cardiff City (2-0) in het Championship kende dit weekend meerdere opvallende momenten. Al vroeg in de wedstrijd werd aanvaller Callum Robinson van Cardiff weggestuurd voor een agressieve actie, waarna arbiter Darren Bond een overduidelijke handsbal van Cardiff-verdediger Cédric Kipré miste. Op sociale media worden de nodige grappen gemaakt over de wedstrijd.

Swansea City
2 - 0
Cardiff City

Het geplaagde Cardiff, dat in de onderste regionen van het Championship bivakkeert, kon in de Welshe derby slechts zes minuten beschikken over Robinson. De aanvaller plukte de bal uit de lucht nadat de scheidsrechter floot voor een overtreding, werd in zijn rug geduwd door Ben Cabango, draaide zich om en gooide de bal in het gezicht van zijn tegenstander. Het leverde hem een rechtstreekse rode kaart op. In een bericht op Instagram verontschuldigt Robinson zich voor die actie.

'Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me', schrijft de 27-jarige spits aan de fans. 'Ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd is voor onze fans en iedereen rond de club, en mijn handelen was niet goed genoeg. Het deed me pijn om mijn ploeggenoten achter te laten met een man minder. Ik ga alles doen wat ik kan om de ploeg te helpen om de resultaten te behalen die de club verdient.'

Interim-trainer Mark Hudson kon wel begrijpen waarom zijn pupil werd weggestuurd. 'Soms moet je in staat zijn om je agressie in bedwang te houden', gaf hij toe in gesprek met WalesOnline. 'Maar hij speelt uitstekend sinds zijn komst. Dit is een leermoment. Ik kan nu alleen nog praten over de spelers die er vanaf de zevende minuut nog bij waren. Die hebben gevochten voor de club, gevochten voor ons logo, en gevochten voor elkaar. Meer kun je niet vragen.'

Maradona
Een van die spelers ging wel heel ver. Bij een 0-0 stand pretendeerde verdediger Cédric Kipré een voorzet weg te koppen, maar hij gebruikte zijn arm. De spelers van Swansea merkten dat meteen op en omsingelden de scheidsrechter, die echter geen penalty toekende. Omdat in het Championship geen gebruik wordt gemaakt van een VAR, kwam Cardiff ermee weg. De opmerkingen op sociale media laten zich raden: het moment wordt vergeleken met de 'Hand van God' van Diego Maradona en wordt omgedoopt tot de duidelijkste handsbal van het jaar. Ook de commentator schreeuwde het uit: 'Woho, handball!' Uiteindelijk won Swansea door treffers van Oliver Cooper en Michael Obafemi.

De rode kaart voor Callum Robinson is te zien vanaf minuut 0:10, de handsbal van Cédric Kipré vanaf minuut 3:30.