Comeback afgeschreven Moses compleet met nieuw contract

Reacties

Victor Moses heeft zijn contract met twee jaar verlengd en blijft nu tot medio 2021 bij Chelsea. Bijzonder, want de buitenspeler werd de afgelopen jaren meerdere malen afgeschreven door de Engelse topclub.

Comeback afgeschreven Moses compleet met nieuw contract

In de zomer van 2012 betaalde Chelsea zo'n twaalf miljoen euro voor Moses, die overkwam van Wigan Athletic. Op dat moment stond de speler als rechtsbuiten te boek als één van de grootste talenten op de Engelse velden. Eenmaal voetballend op Stamford Bridge stagneerde de ontwikkeling van Moses en vertrok hij na een jaar op huurbasis naar Liverpool.

Omdat Moses ook op Anfield geen succes werd, geloofde bij Chelsea eigenlijk niemand nog in zijn kwaliteiten. Dat gevoel werd zeker niet weggenomen door de weinig succesvolle huurperiodes bij Stoke City en West Ham United die volgden. Afgelopen zomer keerde het loopwonder terug bij Chelsea. Waar iedereen rekende op een nieuwe transfer, zag manager Antonio Conte dat net even anders.

De Italiaan herkende het enorme loopvermogen van de 26-jarige Moses en was onder de indruk van zijn discipline. De omzetting van 4-3-3 naar 3-4-3 bleek vervolgens een schot in de roos voor Chelsea én Moses. Als rechtermiddenvelder is de Nigeriaanse international uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde kracht bij Chelsea. Het resulteerde in het vertrek van vaste rechtsback Branislav Ivanovic, die in tegenstelling tot Moses niet in staat was om negentig minuten lang op en neer te stomen langs de zijlijn.

Woensdag ontving Moses de ultieme beloning voor zijn verrassende comeback: een nieuw, lucratief contract tot de zomer van 2021. 'Ik ben gigantisch blij. Ik vind het fantastisch dat ik hier nu nog jaren kan blijven. Ik ga me nu volledig focussen op het winnen van de titel. We hebben een geweldig seizoen, ik geniet van het voetbal dat we spelen en we hebben een manager die elke speler veel vertrouwen geeft. Ik wil blijven genieten.'

Ook bij Chelsea is ineens iedereen weer blij met Moses. 'We zijn enorm blij en trots dat Victor besloten heeft ons trouw te blijven. Hij is bezig aan een fantastisch seizoen en is onder de leiding van Antonio uitgegroeid tot een belangrijke schakel. Dit nieuwe contract is de beloning voor Victors harde werk en zijn enorme wil om te slagen bij Chelsea. Wij weten zeker dat hij een zeer belangrijk onderdeel zal spelen in onze toekomstige successen', looft technisch directeur Michael Emenalo de man die na vorig seizoen eigenlijk mocht vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.