Colombia begint Copa América met zege op Costa Rica

Colombia is de strijd om de Copa América met een kleine zege op Costa Rica begonnen (1-0). Het land gaat door de overwinning aan kop in Groep A.

Colombia begint Copa América met zege op Costa Rica

Al vanaf het begin zag het er naar uit dat Colombia drie punten ging pakken. Het enige wat Costa Rica op de been hield, was doelman Leonel Moreira. Op schoten van onder anderen Fredy García had de doelman een aantal fraaie reddingen.

Voor Costa Rica, dat recentelijk deelnam aan de strijd om de Gold Cup en daardoor met een veredelde jeugdploeg in Argentinië is neergestreken, werd de opgave nog zwaarder, nadat Randall Brenes al na een half uur van het veld werd gestuurd voor een zware tackle. Het doelpunt voor de Colombianen bleef dan ook niet lang uit. Adrián Ramos omspeelde Moreira na een knappe steekpass. Het intikken van de bal was vervolgens een koud kunstje voor de aanvaller.

Ook na rust bleef het krachtsverschil aanwezig. Wederom behoedde Moreira zijn land voor een grote nederlaag. Daarbij zat het de Colombianen qua geluk ook niet mee. Een harde kopbal van Falcao spatte uiteen op de lat.

Het enige waar Costa Rica hoop uit kon putten, was een vrije trap van David Guzmán. Zijn inzet eindigde echter op de buitenkant van de paal.

In het laatste half uur nam de druk van Colombia op het doel van Moreira af. De Colombianen speelden het duel in een rustig tempo uit en verzekerde zich van de eerste positie in Groep A, waarin verder Argentinië en Bolivia zitten. Hun onderlinge treffen eindigde vrijdag in een gelijkspel (1-1). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's