Coleman: 'Oranje is een gewond en gevaarlijk dier'

Reacties

Wales is op zijn hoede voor Oranje. Bondscoach Chris Coleman vermoedt dat Nederland wat te bewijzen heeft in het vriendschappelijke duel van vrijdag 20.45 uur.

Coleman: 'Oranje is een gewond en gevaarlijk dier'

Wales heeft zich verzekerd van een plek voor het EK, terwijl Oranje werd uitgeschakeld in de kwalificatiereeks. Dat betekent volgens Coleman niet dat zijn land vrijdag de favoriet is in Cardiff. 'Dat ze het EK missen betekent dat Nederland een gewond dier is. Een gevaarlijk dier bovendien', blikt Coleman vooruit.

Coleman kan tegen Oranje niet beschikken over zijn sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey (geblesseerd). 'Maar er zullen vrijdag 25.000 of 30.000 fans voor ons zitten, die verwachten dat we er vol voor gaan. Ze willen een prestatie van hun land zien', gaat Coleman verder.

De bondscoach vindt het jammer, maar ook begrijpelijk dat de inmiddels wel weer fitte Bale vrijdag niet van de partij is. 'Hij heeft de afgelopen tijd een moeilijke tijd gehad qua blessures', zegt Coleman. 'Dus ik denk dat het een goede beslissing is geweest om hem in Madrid te laten. Uiteindelijk draait het allemaal om de gezondheid van de spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.