Cole bezorgt Chelsea zege, Vlaar en Villa hard onderuit

Chelsea heeft in eigen huis een hele moeizame overwinning geboekt op Stoke City. Fulham won voor de tweede keer op rij, terwijl Aston Villa onderuit ging bij Southampton.

Chelsea - Stoke City 1-0In de eerste helft was Chelsea de meest dominante ploeg, maar het ontbrak de ploeg van manager Roberto Di Matteo aan echt gevaar voor het doel van Stoke. Daarentegen konden de bezoekers wel meerdere grote kansen noteren. Zonder ook nog maar in het spel betrokken te zijn kopte Jonathan Walters na een kwartier spelen hard op de lat. Even later moest Petr Cech in actie komen door een schot van Marc Wilson via de lat uit zijn doel te werken.

Oscar, die in de Champions League tegen Juventus (2-2) nog de man van de wedstrijd was met twee goals, werd in de tweede helft veelvuldig gezocht. Het ontbrak de Braziliaan echter aan de scherpte die hij enkele dagen terug wel had. Stoke bleef echter gevaarlijk met snelle uitbraken.

Vijf minuten voor tijd werd het overwicht van Chelsea uitbetaald. Ashley Cole was het eindstation van een combinatie in het strafschopgebied van Stoke en zorgde voor de winnende treffer, Juan Mata was met een hakbal de aangever. Chelsea blijft hierdoor koploper en zonder nederlaag. Stoke, dat in de afgelopen vier duels alleen maar gelijk speelde, wacht nog op de eerste overwinning.

Wigan Athletic - Fulham 1-2Het Fulham van manager Martin Jol boekte zijn tweede opeenvolgende overwinning. Na de 3-0 thuiszege vorige week op West Bromwich Albion wonnen The Cottagers dit keer op bezoek bij Wigan Athletic. Hugo Rodallega opende na ruim een half uur de score. Tegen zijn voormalig werkgever kopte de Colombiaan een voorzet van Dimitar Berbatov tegen de touwen.

In de 68ste minuut maakte Damien Duff er 0-2 van en dit keer kwam de assist op naam van voormalig FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz. Wigan was daarna nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar Fulham-doelman Mark Schwarzer wist een kopbal van Iván Ramis uit een vrije trap van Jean Beausejour via de lat uit zijn doel te houden. In blessuretijd zorgde Arouna Koné - die in Nederland speelde voor Roda JC en PSV - nog wel voor de 1-2, maar dichterbij kwam de thuisclub niet meer.

Southampton - Aston Villa 4-1Aston Villa ging met captain Ron Vlaar onderuit bij het gepromoveerde Southampton, dat in de 36ste minuut nog wel op achterstand kwam door een treffer van Darren Bent. De spits stond vorige week zijn aanvoerdersband af aan Vlaar, zodat hij zich weer kon richten op het maken van doelpunten. Ook Karim El Ahmadi en Brett Holman startten in de basis bij de bezoekers.

Na rust wist de thuisclub, waar Jos Hooiveld ontbrak vanwege een blessure, binnen een kwartier de achterstand om te buigen in een ruime voorsprong. Rickie Lambert schoot in de 58ste minuut de gelijkmaker binnen. Doelman Brad Guzan leek daarbij niet helemaal vrijuit te gaan. Veertien minuten later stond het 3-1 na treffers van Nathaniel Clyne en Jason Puncheon, terwijl Lambert in blessuretijd de eindstand bepaalde op 4-1. Het was de eerste competitiezege dit seizoen van Southampton.

Overige uitslagenWest Ham United - Sunderland 1-1West Bromwich Albion - Reading 1-0 Foto: VI Images