Coentrão krijgt 15 maanden na beëindigen loopbaan nog een schorsing

Reacties

Een opmerkelijke straf voor Fábio Coentrão. De Portugese voetbalbond (FPF) heeft de voormalig international één wedstrijd schorsing opgelegd naar aanleiding van een incident dat plaatsvond tijdens een competitieduel tussen Boavista en Rio Ave in april 2021.

Coentrão krijgt 15 maanden na beëindigen loopbaan nog een schorsing
Boavista
Boavista
3 - 3
Rio Ave
Rio Ave

Dat is al opvallend, maar misschien nog wel wonderlijker: Coentrão (34) is al ruim een jaar geen voetballer meer. Het gegeven dat de oud-speler van onder meer Sporting Portugal, Real Madrid en Benfica tegenwoordig zijn brood verdient als diepzeevisser, weerhield de bond er niet van om hem alsnog te straffen.

In de wedstrijd die op 10 april vorig jaar werd gespeeld en eindigde in 3-3, maakte Coentrão namens Rio Ave in de extra speeltijd de gelijkmaker. Beide ploegen eindigden het verhitte duel met tien man, terwijl ook een lid van de technische staf van Boavista werd weggestuurd.

Coentrão krijgt zijn schorsing voor 'beledigingen en imagoschade', meldt de Portugese sportkrant A Bola. Ook moet de 52-voudig international een geldboete van 850 euro betalen. 'De omstandigheid dat een bepaalde speler deze functie niet meer vervult, doet niets af aan de mogelijkheid om hem aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid en disciplinaire straffen op te leggen die hij heeft begaan in de tijd dat hij die functie uitoefende', laat de Portugese voetbalbond weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.