Coentrão (33) zwaait af en verrast met beroepskeuze

Reacties

Fábio Coentrão staakt de zoektocht naar een nieuwe club. De linkervleugelverdediger, die de afgelopen seizoenen zijn brood verdiende bij Rio Ave, zwaait af als prof.

Coentrão (33) zwaait af en verrast met beroepskeuze
© Pro Shots

Coentrão (33) beleefde zo'n decennium terug zijn doorbraak, toen hij de linkervleugel domineerde bij Benfica. Het leverde hem in 2011 een transfer op naar Real Madrid, waar hij steeds minder aan speeltijd toekwam.

Na periodes op huurbasis bij AS Monaco en Sporting Portugal kwam er in 2018 een einde aan de contractuele samenwerking met De Koninklijke, waarna Coentrão terugkeerde naar jeugdliefde Rio Ave. 'Ik ben arm geboren en vind het niet erg om arm te sterven', zo verklaarde de Portugees zijn keuze om meer lucratieve aanbiedingen links te laten liggen.

Coentrão kiest nu voor een opvallender move: hij wordt visser. 'De zee is fantastisch en in deze beroepsgroep is er behoefte aan mensen. Het wordt tijd dat deze mensen gerespecteerd worden. Het is echt geen schande om dit te doen', zo laat de 52-voudige Portugese international weten in gesprek met televisiezender Empower Brand Channel. 'Mensen die houden van de zee moeten vooral hun droom najagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.