Coentrão gaat door: voormalig Real-back wéér terug naar jeugdliefde

Reacties

Fábio Coentrão gaat tóch nog door met voetballen. De voormalig linksback van Real Madrid keert voor de vierde keer terug bij de club waar zijn voetbalcarrière begon: Rio Ave.

Coentrão gaat door: voormalig Real-back wéér terug naar jeugdliefde
© Pro Shots

Coentrão doorliep de jeugdopleiding van Rio Ave en stapte in 2007 over naar Benfica. Na verhuurperiodes aan Nacional, Real Zaragoza en Rio Ave, maakte hij in 2011 een toptransfer naar Real Madrid. Daar had hij onder coach José Mourinho concurrentie van Marcelo. Een concurrentiestrijd die hij uiteindelijk verloor, maar Coentrão speelde alsnog 106 wedstrijden voor de Koninklijke. Een andere fraaie statistek voor de Portugees: met geen speler stond hij vaker op het veld dan met Cristiano Ronaldo (135 wedstrijden).

Na verhuurperiodes aan AS Monaco en Sporting Portugal keerde Coentrão in 2018 ook al terug bij Rio Ave. Daar speelde hij in het seizoen 2018/19 21 wedstrijden voor Rio Ave. Daar speelde hij op 12 mei 2019 zijn laatste wedstrijd alvorens hij clubloos werd. 

De inmiddels 32-jarige Coentrão was het hele vorige seizoen clubloos en leek daarmee ook te zijn begonnen aan zijn voetbalpensioen, maar niets is minder waar. Voor de vierde keer gaat Coentrão aan de slag bij Rio Ave. Daar heeft hij een contract voor één seizoen getekend. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.