Coëfficiëntenspoorboekje: op deze duels moet je vanavond letten

Reacties

De Europese donderdag is sinds dit seizoen traditioneel ook een Nederlandse feestdag, liefst vier Eredivisie-clubs komen immers aan bod na het Champions League-geweld. Door de overwinning van Ajax mocht Nederland zich het beste land op de UEFA-coëfficiëntenlijst noemen, donderdag valt het gat met Frankrijk (en Portugal) verder te dichten. VI zet de belangrijke duels op een rijtje.

Coëfficiëntenspoorboekje: op deze duels moet je vanavond letten
© Pro Shots

PSV en AZ komen als eerste Nederlandse teams in actie op de donderdagavond. Toevallig genoeg wachten beide teams nog op de eerste zege in de groepsfase. De eerste wedstrijd eindigde voor zowel PSV (tegen Real Sociedad) als AZ (Randers FC) in een 2-2 gelijkspel. Met Sturm Graz en Jablonec als tegenstanders lonken er weer mooie punten voor op de coëfficiëntenlijst. Feyenoord (tegen Slavia Praag) en Vitesse (Stade Rennes) komen later op de avond in actie en zijn ook zeker niet kansloos voor mooie resultaten.

Het schema voor Nederlandse clubs

in de Europa League en Conference League


Do 30 sep. 2021

Dan de blik op de coëfficiëntenconcurrentie. Die bestaat dus voornamelijk uit Frankrijk en Portugal en gekeken naar de coëfficiëntenlijst van volgend seizoen moeten met name de Fransen al zwetend achterom kijken naar Nederland. Net als Nederland heeft Frankrijk het volledige deelnemersveld nog in Europa zitten, in de Champions League pakte alleen Paris Saint-Germain punten voor de coëfficiëntenlijst. Zij wonnen van Manchester City, Lille ging onderuit tegen Red Bull Salzburg.

Donderdagavond heeft Frankrijk net als Nederland vier ijzers in het vuur. Natuurlijk is er de onderlinge confrontatie tussen Stade Rennes en Vitesse, verder komen Olympique Lyon (tegen Brøndby), AS Monaco (Real Sociedad) en Olympique Marseille (Galatasaray) in actie.

Het schema voor Franse clubs

in de Europa League en Conference League


Do 30 sep. 2021

In Portugal zal de coëfficiëntenpaniek ook snel toeslaan, want het gaat dit seizoen niet heel goed met de Portugezen. Twee van de zes clubs haalden het niet tot aan de hoofdtoernooien en de afgelopen dagen wonnen FC Porto en Sporting Portugal niet in de Champions League. Benfica hield de Portugese eer hoog in het elitetoernooi door Barcelona met 3-0 te verslaan, maar het is nu aan Braga om nog wat extra punten te pakken. Daarvoor moet wel een positief resultaat geboekt worden tegen FC Midtjylland.

Do 30 sep. 2021

Aan het einde van de avond komen we op VI.nl uiteraard weer met een coëfficiëntenupdate

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.