Cocu ziet pijnpunt van 'nieuw' PSV-systeem

Trainer Phillip Cocu zag PSV zaterdag in een 4-4-2-systeem met 4-1 verliezen van Borussia Dortmund. Na afloop legde de coach direct de vinger op de pijnlijke plek.

Aanvallend was Cocu namelijk niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar verdedigend ging er heel veel mis tegen de Duitse topclub. 'Maar ik heb ook wat goede dingen gezien. We hebben een paar kansen gecreëerd, maar we moeten werken aan de defensieve afstemming als team in dit systeem. Ik kan ook niet tevreden zijn over het verdedigen in algemene zin vandaag. Dat was niet goed genoeg.'

'Tegen een topploeg als Dortmund wordt dat afgestraft', vervolgt Cocu op de clubwebsite. 'Ze hebben één of twee kansen onbenut gelaten en de rest afgemaakt. Wij hebben ook drie goede kansen gecreëerd, maar dan zou ik toch graag zien dat er eentje extra invliegt. Al met al waren zij wat sterker. Ze speelden beide helften met een compleet ander elftal. Na rust kregen wij het fysiek wat moeilijk. Ik moet mijn ploeg wel een compliment geven, want we zijn blijven knokken tot het einde.'

Waar Dortmund met twee verschillende elftallen speelde, besloot Cocu juist om zijn spelers zo lang mogelijk te laten staan. 'De voorbereiding tot de tweede seizoenshelft is maar heel kort, dus het is belangrijk dat alle spelers straks negentig minuten in de benen hebben. Iedereen is goed uit de wedstrijd gekomen, er zijn geen problemen. Andrés Guardado heeft ook behoorlijk wat minuten gemaakt, dus daar ben ik blij mee. Ik ben niet blij met de uitslag natuurlijk, maar we hebben veel arbeid verricht en ik heb zaken gezien waar we aan moeten werken als we dit systeem vaker willen gebruiken.'