Dortmund geeft kansloos PSV flinke lading huiswerk

PSV is 2017 begonnen met een afgetekende 4-1 oefennederlaag tegen Borussia Dortmund, dat de zwakke plekken in de Eindhovense defensie uitstekend wist te vinden.

De verdediging van PSV maakte bij vlagen een vrij broze indruk in Gibraltar, zoals in de negentiende minuut. Toen liet PSV na een schotje van Adrian Ramos op te ruimen, waardoor de bal voorbij de tweede paal in bezit kwam van Marco Reus, die via de weinig overtuigend ingrijpende Santiago Arias binnenschoot. Kort daarvoor had de international van Duitsland nog een strafschop gemist.

Vijf minuten voor rust stond Arias met balverlies aan de basis van de 0-2 van Shinji Kagawa. Na rust ging het PSV verdedigend niet veel beter af. Emre Mor zette André Schürrle helemaal vrij voor doelman Jeroen Zoet, die geen antwoord had op het geplaatste schot van de Duitser.

Luuk de Jong deed vijf minuten later iets terug voor PSV, maar Christian Pulisic bracht de marge in het laatste kwartier terug naar drie. PSV oefent zondagmiddag om 17.00 uur tegen een andere Bundesliga-club: SC Freiburg. Op 14 januari hervat de nummer drie van de Eredivisie het seizoen met een thuisduel met Excelsior.