Cocu ziet Afellay nog altijd graag naar PSV komen

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu heeft bevestigd dat hij nog altijd interesse heeft in Ibrahim Afellay. Hij ziet de 29-jarige middenvelder annex aanvaller als ideale versterking voor volgend seizoen.

Cocu ziet Afellay nog altijd graag naar PSV komen

Afellay wordt door de kersverse Griekse landskampioen Olympiakos momenteel gehuurd van Barcelona, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. De geboren Utrechter is komende zomer waarschijnlijk dus vrij om te gaan en staan waar hij wil. Wat Cocu betreft komt Afellay terug naar Eindhoven, waar hij vanuit de jeugdopleiding doorstoomde naar het eerste voordat hij in 2011 vertrok.

Gevraagd naar de interesse in Afellay, zei de trainer vrijdagmiddag: 'Die is er nog steeds, maar we wachten niet tot 30 augustus als we eerder al een speler verliezen', waarschuwde hij. Gezien zijn avontuur in het buitenland kan Afellay volgens Cocu van belang zijn voor PSV. 'Hij kan internationale ervaring toevoegen, dat is iets wat ieder team kan gebruiken.'

Afellay en Cocu kennen elkaar goed. Nadat de huidige trainer in 2004 terugkeerde in Eindhoven van zijn internationale omzwervingen, speelde hij nog drie jaar met de jonge Afellay. Ook bij het Nederlands elftal, waar Cocu jarenlang de assistent was van bondscoach Bert van Marwijk, werkten de twee samen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.