Cocu werkt aan leerproces: 'Met meer ervaring niet verloren'

PSV-trainer Phillip Cocu denkt dat een gebrek aan ervaring zijn ploeg op bezoek bij AZ heeft opgebroken. Zijn elftal moet leren door veel te spelen.

Dat zei Cocu na afloop van de 2-1 nederlaag bij AZ tegenover FOX Sports. 'We creëerden meer kansen dan AZ in eerste helft, maar in de tweede helft was dat andersom. Toen we op achterstand kwamen, werd het erg onrustig en hebben we eigenlijk geen mogelijkheid meer gehad. We moeten leren door veel te spelen. Met de nodige ervaring was deze nederlaag misschien te voorkomen geweest.'

Van de vier uitwedstrijden in de competitie won PSV er slechts een. Ook dat is een leerproces volgens Cocu. 'Thuis win je bijna altijd meer dan uit. Maar ook buitenshuis moet je resultaten gaan halen. Soms lukt dat met goed voetbal, maar soms kan het minder gaan. Ook in die wedstrijden moet je leren een resultaat te behalen.'

Donderdag speelt PSV in de Europa League uit tegen Chornomorets Odessa. Drie dagen later volgt in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen laagvlieger RKC Waalwijk.