PSV verlaat Alkmaar met nederlaag en negatief clubrecord

PSV is op bezoek bij AZ onderuit gegaan. De Alkmaarders waren met 2-1 te sterk en bezorgde PSV daarmee niet alleen een nederlaag, maar ook een negatief clubrecord.

PSV verlaat Alkmaar met nederlaag en negatief clubrecord

Door de twee goals van AZ hebben de Eindhovenaren namelijk in hun laatste zeventien uitwedstrijden steeds een doelpunt tegen gekregen (28 in totaal). Daardoor is het clubrecord uit de periode tussen 1958/59 en 2011/12 verbroken.

De ploeg van Phillip Cocu speelde ook ietwat slordig in Alkmaar. Waar het elftal vorige week nog overtuigde met een 4-0 overwinning op Ajax, kwam PSV nu op achterstand. Een hoekschop van Maarten Martens werd binnengekopt door Nick Viergever, die slecht werd gedekt door Joshua Brenet.

Het was niet enige keer dat de verdediger van PSV in de fout ging. Wel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een mooie vrije trap van Memphis Depay. AZ-keeper Esteban was kansloos op de harde trap van de jongeling.

Eenmaal op gelijke hoogte zat het PSV opnieuw niet mee. Na een uittrap moest keeper Jeroen Zoet het veld verlaten met een liesblessure. Zijn vervanger Przemyslaw Tyton stond nog geen vijf minuten onder de lat of hij mocht de bal al uit het net grabbelen.

Inschattingsfout
Door een inschattingsfout van Brenet, die onder de bal doorliep, kreeg spits Aron Jóhansson meer tijd om zijn kans te benutten. Lang dacht de IJslander niet na; met een verwoestende uithaal zette hij AZ op voorsprong. Tyton stond iets te ver voor zijn goal, waardoor hij geen redding meer kon brengen.

AZ hield knap stand en stapte uiteindelijk met drie punten van het veld. Daardoor kan PEC Zwolle bij een overwinning op NAC Breda de koppositie in de Eredivisie weer overnemen. AZ stijgt in elk geval naar de derde plaats, maar moet nog afwachten wat de concurrentie in deze speelronde doet.

Bekijk hier al onze video's