Cocu vervangt Maher, De Boer zet Bojan weer in de spits

PSV-trainer Phillip Cocu kan voor de thuiswedstrijd tegen Ajax geen beroep doen op Adam Maher. De middenvelder wordt vervangen door Oscar Hiljemark. Bij Ajax is Bojan Krkic opnieuw spits, Kolbeinn Sigthórsson rechtsbuiten en is Lasse Schöne de vervanger van de gepasseerde Christian Poulsen.

Cocu vervangt Maher, De Boer zet Bojan weer in de spits

Maher (foto), die de laatste weken moeite had om bij PSV zijn stempel op het spel te drukken, haakte tijdens de warming-up af met fysieke klachten. Dat kost hem de topwedstrijd tegen de landskampioen.

In de achterhoede is Jetro Willems fit genoeg bevonden voor een basisplaats. Hij kampte na het Europa League-duel van donderdag tegen Ludogorets met een knieblessure, maar is hersteld. De andere namen achterin zijn niet verrassend. Jorrit Hendrix is nog altijd de vervanger van de geblesseerde Karim Rekik.

Op het middenveld van PSV krijgt Hiljemark ondersteuning van Stijn Schaars en Ola Toivonen. De Zweed is opnieuw de vervanger van de eveneens geblesseerde Georginio Wijnaldum.

In de Eindhovense voorhoede ontbreekt Zakaria Bakkali. Ji-Sung Park is wel basisspeler, evenals Memphis Depay en Tim Matavz.

Ajax
Bij de Amsterdamse bezoekers is de achterhoede in vergelijking met het Champions League-duel met Barcelona volledig hetzelfde. Op het middenveld start Schöne in de basis. Lerin Duarte ontbreekt. Thulani Serero en Siem de Jong zijn de andere middenvelders.

Net als in Camp Nou, waar het 4-0 werd, is Bojan de centrale aanvaller. Fischer bestrijkt de linkerflank en Sigthórsson de rechterkant. De aftrap in het Philips-stadion is om half vijf.

De volledige opstellingen:

PSV:  Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Willems; Hiljemark, Schaars, Toivonen; Park, Matavz, Depay.

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind; Schöne, Serero, De Jong; Sigthórsson, Bojan, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen