Cocu treedt tijdelijk terug als trainer/coach PSV

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu is tijdelijk teruggetreden. De coach van de Eindhovenaren onderging donderdag een succesvolle operatie, waarbij een tumor uit zijn rug werd verwijderd.

Cocu treedt tijdelijk terug als trainer/coach PSV

'Het gaat hierbij, zoals het er nu naar uitziet, zeer waarschijnlijk om een goedaardige variant', meldt PSV in een statement. 'Cocu richt zich vanaf dit moment op zijn volledige herstel.'

Assistent Ernest Faber zal tijdelijk de taken van Cocu overnemen. Vrijdag zal technisch manager Marcel Brands meer uitleg verschaffen over de situatie tijdens een persconferentie om 14.00 uur. Ook een vertegenwoordiger van de spelersgroep en Faber zullen daarbij aanwezig zijn.

'Na onderzoek naar aanleiding van rugklachten werd bij Phillip Cocu onlangs een tumor in zijn rug geconstateerd, waarvoor hij vandaag een operatie heeft ondergaan', aldus de verklaring van PSV. 'De spelersgroep en stafleden zijn daarover vooraf geïnformeerd. Het uitvoerend medisch team en de medische staf van PSV zijn tevreden over het verloop van de operatie, maar niet nader beschikbaar voor commentaar.'

'PSV doet een dringend beroep aan iedereen om de privacy van Phillip Cocu en zijn naasten te respecteren, wat ook een zeer nadrukkelijke wens van hen is. De club wenst Phillip heel veel sterkte op weg naar volledig herstel. Hij zal de komende tijd al zijn energie en kracht nodig hebben voor zijn revalidatie, in de wetenschap dat PSV en alle rood-witte supporters hem daarbij maximaal steunen', besluit het statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.