Cocu: 'PSV niet alleen afhankelijk van Memphis'

Het uitvallen van Memphis Depay was een domper op een verloren avond in Zwolle, waar volgens trainer Phillip Cocu zijn PSV 'zeker een punt had verdiend'.

'Memphis had een momentje met zijn lies. Hij gaf zelf aan dat hij niet verder kon. Dan nemen we geen risico. Het is nu afwachten. We hopen dat het meevalt', aldus Cocu tegen de NOS over het vroege uitvallen van Depay.

De onzekerheid over de precieze schade bestaat zeker nog tot maandag. Zondag wordt meer duidelijk bij een eerste onderzoek. Een dag later moet een scan uitsluitsel geven en weet Cocu ook wanneer hij weer kan rekenen op zijn aanvaller.

'Hij is een belangrijke speler voor ons, maar we zijn niet alleen afhankelijk van hem', aldus Cocu. 'Hij is een belangrijke schakel voor ons elftal, zorgt continu voor dreiging, kan een doelpunt maken en een assist geven. Daarom ben je nooit blij als zo'n speler uitvalt.'

Aanvalsspel
Door het wegvallen van Depay kwam de gevoelige nederlaag bij PEC Zwolle nog harder aan, zeker gezien het armoedige en angstige aanvalsspel. Maar volgens Cocu had zijn ploeg meer verdiend op basis van de tweede helft. 'Jammer dat het 3-1 is, een grote uitslag, maar terugkijkend op de wedstrijd was een gelijkspel op zijn plaats geweest.'

Daarbij baseerde Cocu zich met name op het optreden na rust, toen hij een defensieve wissel doorvoerde door Oscar Hiljemark te brengen voor Adam Maher. 'In de tweede helft hebben we het middenveld iets anders neergezet. Meteen vanaf de aftrap hadden we de wedstrijd in handen en drongen Zwolle terug. Tot aan de vrije trap (2-1 van Joost Broerse, red.) was er geen vuiltje aan de lucht. Ik zat op de 1-2 te wachten. Maar ook daarna hebben we goed gereageerd', toonde Cocu zich van een zeer positieve kant.