Cocu: 'Niet door de stand in de luren laten leggen'

Reacties

PSV neemt het zondag op tegen Vitesse, dat in de eerste drie competitiewedstrijden maar een schamel puntje behaalde. De Eindhovenaren zitten daarentegen, na de 3-1 overwinning op Ajax en de 2-0 zege van donderdagavond, in een flow. Phillip Cocu waakt voor onderschatting: 'We kunnen er zeker niet te licht over denken.'

Cocu: 'Niet door de stand in de luren laten leggen'

Gisteravond verzekerde PSV zich van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Een paar dagen eerder werd titelkandidaat Ajax al met 3-1 verslagen in de eigen Arena. 'Het vertrouwen is groot', kon ook trainer Phillip Cocu niet verbloemen in het perspraatje voorafgaand aan het competitieduel met Vitesse.

'Iedereen is deelgenoot. Dat merk je ook in de kleedkamer. Donderdag waren er weer een aantal andere spelers die gespeeld hebben, zij hebben het prima gedaan in de taak van het team. Ook de spelers die zijn gekomen hadden een bijdrage. Daarbij komt ook dat we donderdag met zes eigen opgeleide spelers aan de aftrap zijn begonnen. Dat vond ik ook wel mooi om te zien.'

Hosanna
Cocu waakte echter gelijk voor een hosanna-stemming. Zeker nu zijn ploeg het opneemt tegen de nummer zeventien van de competitie: Vitesse. De Arnhemmers behaalden in de eerste drie wedstrijden maar een puntje, door een gelijkspel tegen SC Cambuur. 'Maar wij moeten ons niet door de stand in de luren laten leggen, want Vitesse is gewoon een hele goede ploeg', meende de hoofdcoach.

'Ze hebben ook goede wedstrijden gespeeld, maar niet het resultaat gehaald. Het is echter wel degelijk een ploeg waar we rekening mee moeten houden', kon Cocu, die een beroep kan doen op de speelgerechtigde aankoop Andrés Guardado, niet voorzichtig genoeg zijn.

Europa League
Cocu reageerde ook op de Europa League-loting, waarbij Panathinaikos, Estoril en de volgens de PSV-trainer sterkste ploeg uit Pot 4 Dinamo Moskou de tegenstanders zijn.

'Zij (Dinamo, red.) hebben heel veel kwaliteit in huis, dat zal een moeilijke wedstrijd worden. Panathinaikos is een grote club, een aansprekende tegenstander en traditioneel één van de grootste clubs van Griekenland. Estoril is misschien iets onbekender, maar zij hebben vorig jaar in Portugal een uitstekend seizoen gehad. Het is een pittige groep die we hebben getroffen. Maar dat daar zie ik ook meteen de uitdaging in. We willen laten zien dat we ons daar mee kunnen meten. Een pittige groep, maar dat verandert niets aan onze doelstelling', aldus Cocu, die met PSV mikt op overwinteren in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.