Cocu neemt Guardado toch mee naar Alkmaar

Reacties

In tegenstelling tot eerdere berichten kan PSV vrijdag op bezoek bij AZ mogelijk toch beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder is sneller dan verwacht hersteld van een liesblessure en heeft alweer meegetraind met de selectie van trainer Phillip Cocu.

Cocu neemt Guardado toch mee naar Alkmaar

Cocu had met Oscar Hiljemark een adequate vervanger voor Guardado, maar sloot donderdag niet uit dat 28-jarige linkspoot vrijdag in Alkmaar toch bij de wedstrijdselectie hoort. 'Het gaat erg goed met hem, zijn herstel verloopt vrij voorspoedig', vertelde Cocu tijdens zijn perspraatje. Bij de twintig man die meegaan naar Alkmaar zit behalve Guardado ook Jorrit Hendrix.

Daarmee is ook het Europa League-duel van donderdag mogelijk toch weer haalbaar voor Guardado. Omdat PSV na de topper in Alkmaar nog bijna een week de tijd heeft, gaat Cocu geen spelers sparen met het oog op de eerste van twee confrontaties met de Russische kampioen. 'We hebben genoeg tijd om te herstellen voor die wedstrijd.'

Marge
Hoewel PSV dankzij een indrukwekkende zegereeks van negen duels inmiddels twaalf punten voorsprong heeft op nummer twee Ajax, benadrukte Cocu het belang van de uitwedstrijd tegen AZ, de nummer vier van de Eredivisie. 'AZ is in vorm. Het wordt een interessante wedstrijd, want ook wij zijn in goeden doen. Wij gaan daarom gewoon voor de drie punten, in de wetenschap dat er een bepaalde marge is.'

Cocu geeft zijn spelers daarmee allerminst een vrijgeleide om het morgenavond rustig aan te doen. 'Je kunt niet alle wedstrijden winnen, maar dat mag niet resulteren in gemakzucht. Bovendien moet AZ als tegenstander motiverend werken', besloot de PSV-coach, die zijn spelersloopbaan eind jaren tachtig in Alkmaar begon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.