Cocu kiest voor Zoet en Narsingh, Ajax start met El Ghazi

Reacties

Jeroen Zoet krijgt tegen Ajax weer het vertrouwen van PSV-trainer Phillip Cocu. Donderdag kreeg Remko Pasveer tegen Shakhtyor Soligorsk (1-0 winst) nog de voorkeur. Bij Ajax speelt Anwar El Ghazi in plaats van Ricardo Kishna.

Cocu kiest voor Zoet en Narsingh, Ajax start met El Ghazi

Cocu hield lange tijd in het midden of de keuze voor Pasveer definitief was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. In de topper tegen Ajax begint de 23-jarige Zoet namelijk weer als sluitpost. In de defensie voor hem is Joshua Brenet opnieuw de rechtsback, omdat Santiago Arias niet topfit is. Jetro Willems is weer inzetbaar en start als linksachter.

Op het middenveld verkiest Cocu Jorrit Hendrix boven Oscar Hiljemark, die op de bank begint. In de aanval speelt Luciano Narsingh in plaats van Jürgen Locadia.

El Ghazi
Bij Ajax is vleugelspeler El Ghazi de grootste verrassing in de basisopstelling. Hij vervangt linksbuiten Ricardo Kishna, maar gaat waarschijnlijk vanaf de rechterflank spelen. De multifunctionele Lasse Schöne verhuist dan naar links. Trainer Frank de Boer houdt in de punt van de aanval, zoals aangekondigd, vast aan Kolbeinn Sigthórsson.

Achterin keren bij Ajax Ricardo van Rhijn en Joël Veltman terug. Dit gaat ten koste van Ruben Ligeon en Mike van der Hoorn. Het middenveld met Nick Viergever, Davy Klaassen en Daley Blind blijft ongewijzigd. Er wordt in de Amsterdam Arena om 16.45 uur afgetrapt.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Blind; El Ghazi, Sigthórsson en Schöne.
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong en Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.