Cocu hoopt op tweede plek: 'Blijven afhankelijk van Ajax'

Phillip Cocu heeft zaterdag genoten van de 4-0 zege van PSV op Roda JC Kerkrade. De trainer sprak van een dikverdiende overwinning en hoopt dat zijn ploeg een reeks goede resultaten neerzet.

'Ik vind dat we het vandaag allemaal zelf hebben gedaan', reageerde Cocu tegen FOX Sports op de vraag of Roda een zwakke tegenstander was. 'Uitstekende wedstrijd. Een geweldige reactie van het team, zowel in de eerste helft als de tweede helft. We hebben de wedstrijd gemaakt, zoals zo vaak. We hebben deze overwinning zelf afgedwongen.'

Vorig weekend haakte PSV af in de titelstrijd na de 2-1 nederlaag bij Feyenoord. Met de winst op Roda spoelden de Eindhovenaren die kater weg. Na twee treffers voor rust scoorde PSV ook twee keer in de tweede helft. 'We hebben ze teruggedrongen op hun helft en daarna zijn we weer op zoek gegaan naar kansen. Die maakten we niet allemaal, maar dit was een dikverdiende overwinning.'

Cocu koos op het middenveld voor Siem de Jong als vervanger van de geblesseerde Marco van Ginkel. 'Dat bevestigt dat we als staf zijnde de goede keuze hebben gemaakt. Hij heeft bepaalde kwaliteiten vanuit die positie. Op het juiste moment het strafschopgebied in komen, hij heeft diepgang en kan een goal maken. Dat heeft hij laten zien.'

Dat PSV vier keer scoorde, kan aan het einde van het seizoen nog belangrijk zijn voor het doelsaldo. De Eindhovenaren zitten nummer twee Ajax op de hielen. 'Daarom zijn we ook tot de laatste minuut blijven pushen. We zullen vooral moeten zorgen dat we onze eigen wedstrijden winnen en een serie neerzetten. Maar we blijven een beetje afhankelijk van de concurrent. Maar die komt nog hierheen, dus dan moeten we zorgen dat we nog kans maken.' Op 23 april komt Ajax op bezoek bij PSV.

Anastasiou
Roda-trainer Yannis Anastasiou zag dat zijn ploeg simpelweg tekort kwam tegen PSV en baalde van de manier waarop de Limburgers verloren. 'Standaardsituaties zijn normaal gesproken ons sterkste punt. Vandaag kregen we twee treffers tegen uit corners. We waren niet scherp en niet agressief genoeg. Dat maakte het verschil.'

'We hebben het PSV gewoon te makkelijk gemaakt. We waren te lief. Te veel respect voor de tegenstander. Ik was in de rust ook boos. We deden niks. We moesten sterk zijn in de duels. We wilden meer risico nemen en brutaal zijn. Maar we wonnen geen duels, we bleven niet in beweging.'