Cocu hoopt dat PSV'ers zichzelf belonen in kampioensduel

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu is ervan overtuigd dat zijn ploeg klaar is voor de kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen. 'Er bestaat geen twijfel binnen de ploeg, maar het wordt natuurlijk wel een speciale wedstrijd', zei Cocu vanmiddag.

Cocu hoopt dat PSV'ers zichzelf belonen in kampioensduel

De coach trainde de afgelopen twee dagen besloten, omdat hij eerder deze week bespeurde dat zijn spelers afgeleid waren. 'Er moeten toch allerlei dingen worden geregeld. Hier op de club, maar ook in de stad. Dat heeft invloed op de spelers', zegt Cocu.

'Overal worden ze met het mogelijke kampioenschap geconfronteerd. Dat is hartstikke leuk, maar daarom heb ik vanaf donderdag de focus op het voetbal gericht. En dat hebben ze geweldig opgepikt. Natuurlijk moeten we nu nog wel de vertaling maken naar de wedstrijd', aldus de coach van PSV.

Volgens de oefenmeester leeft het duel op de juiste manier in de kleedkamer. 'Alle spelers kijken uit naar deze wedstrijd. Natuurlijk brengt het extra spanning met zich mee, daar moeten we mee omgaan. Er bestaat meer afleiding, het verwachtingspatroon is anders. We moeten doen wat we altijd doen, dan is de kans op succes het grootst.'

Blessures
Ook besprak de oefenmeester de verschillende blessuregevallen binnen zijn selectie. 'Santiago Arias kan, net als Florian Jozefzoon, niet spelen', bevestigde Cocu. Rechtsback Arias kampt nog altijd met een voetblessure, Jozefzoon heeft een kwetsuur aan de knie. Toch was er ook goed nieuws voor PSV: 'Oscar Hiljemark heeft getraind en kan aansluiten bij de selectie', concludeerde Cocu. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.