Cocu: 'Het moet beter om te presteren in Champions League'

PSV heeft volgens trainer Phillip Cocu belangrijke lessen getrokken uit de 1-0 oefennederlaag tegen Valencia. Paco Alcácer tekende in de tweede minuut al voor de eindstand namens de Spaanse club.

'We waren in de eerste minuten niet scherp en uiteindelijk is dat de beslissing in de wedstrijd', aldus Cocu op het videokanaal van PSV. 'Je wilt natuurlijk eindigen met een overwinning, maar dat zat er niet in. Valencia was te sterk. We hebben bewust gekozen voor dit soort sterke tegenstanders (FC Basel, Olympique Lyon en AS Monaco, red.), dan weet je dat het niet makkelijk is.'

De ontmoetingen met de aansprekende opponenten moeten PSV klaarstomen voor de Eredivisie, maar zeker ook voor de Champions League. 'Je krijgt heel weinig kansen tegen dit soort ploegen, dan moet je scherp zijn in de afwerking. Dat zullen we moeten verbeteren, willen we iets voor elkaar krijgen in de Champions League', constateert Cocu.

Nieuwkomers Davy Pröpper en Simon Poulsen sluiten zich aan bij de woorden van hun trainer. 'We begonnen niet scherp, dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan', analyseert de van Vitesse overgekomen middenvelder. Poulsen is naar aanleiding van de oefencampagne hoopvol over het komende seizoen: 'Als we dit niveau vast kunnen houden in de Eredivisie en komende zondag in de Johan Cruijff Schaal, dan maken we een goede kans.'